Toivon kipinä

Italian lähetystöstä tuli eilen meili, jossa he kertoivat, että opiskeluviisumihakemuksia on jonossa nyt yli 150. He kertoivat, että he tekevät kaikkensa saadakseen kaikki hakemukset käsiteltyä. Tällä hetkellä he keskittyvät niihin hakemuksiin, joiden deadline on kesäkuussa, mutta he ovat tietoisia mieheni heinäkuisesta aikarajasta.

Tämäkö tarkoittaa sitä, että jossakin vaiheessa mieheni saa hätäajan tuonne lähetystöön viisumihaastattelua varten? Kun mies kysyi asiaa Paolalta, hän vakuutti, että näin on. Että asiat järjestyvät ennen kymmenettä päivää.

Sillä välin yliopistosta ei ole kuulunut mitään, mikä on hieman outoa ja ehkä hälyyttävääkin. Luulisi heidän reagoivan mieheni yhteydenottoihin edes jollakin tasolla. Tosin eilen ollessamme erään tuttavan luona grillijuhlissa, juttelin pitkällisesti erään vieraan kanssa, joka on paikallisen yliopiston professori. Hän vietti pari vuotta sitten vuoden Italiassa professorivaihdossa ja raportoi, että koko ylipistosysteemi siellä on totaalisen kaaoksen vallassa. Mahtavaa. Samaan hengenvetoon hän tosin totesi, että tästä kaikesta huolimatta opetuksen taso on kuitenkin hyvä, ainakin joskus.

Jaahas, saa nähdä mitä tästä vielä miehen opiskelusta tulee ja seuraa jos ikinä pääsemme Roomaan saakka. Mies on alkanut jo kohauttelemaan olkapäitään kuin italialainen konsanaan.

“Noh, onpahan sitten sekin koettu”, hän sanoo tämän tästä. Tällä hetkellä millään muulla ei juuri taida olla väliä kuin sillä, että hän pääsee nykyisestä tilanteestaan pois. Töitä on jäljellä enää kaksi viikkoa ja sitten alkaa miehen kesäloma. Tunnen jo selkeästi kuinka monien vuosien aikana kertynyt työtaakka alkaa karista harteilta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s