Hallelujaa, vihdoinkin

Noniin, nyt on sitten miehen viisumiasia järjestyksessä. Viisumi ei ole vielä kuitenkaan kädessä, passi tulee postissa vasta kotiin kuljetettuna. Toivottavasti pian.

Pientä sydämentykytystä piti kuitenkin siellä viisumihaastattelussakin olla. Haastattelua tekevä virkailija nimittäin ilmoitti miehelleni, että hänen yliopistosta saamansa kirje ei ollut riittävä todiste opiskelupaikasta. Hänellä kun oli sähköpostin liitteenä ollut paperi, jossa todetaan, että mieheni on alustavasti hyväksytty yliopiston ohjelmaan opiskelemaan. Alustavasti siksi, että vasta viisumin saannin jälkeen hänet voidaan hyväksyä lopullisesti. Mutta kun viisumin saamiseen tarvitaan tuo lopullinen hyväksyminen. Hohhoijaa.

Virkailija oli poistunut paikalta puhumaan Paolan kanssa. Hänen kanssaan mies on tästä asiasta käynyt keskustelua puhelimite sekä sähköpostin välityksellä. Onneksi Paola antoi siunauksensa miehen kirjeelle ja virkailija palasi hyvien uutisten kera.

“Selvä, saat viisumin. Mutta kun saavut Italiaan, tulee sinun hakea yliopistosta kirje, jossa on oikea allekirjoitus, jonka sitten viet paikallisen poliisin nähtäväksi. He antavat sinulle sitten sen varsinaisen oleskeluluvan.”

Mies kertoi vaimonsa olevan EU-kansalainen. Että varmaan ilman tuota kirjettäkin asia hoituisi, kunhan minä olen ensin siellä Italiassa kirjoilla.

“No kyllä, se auttaa asiaa. Mutta jos vaimo vaikka jostain syystä joutuu sieltä muuttamaan pois, niin silloin sinun kyllä tulee olla siellä tällä opiskelijaviisumilla.”

Asia selvä. Jäämme odottelemaan passia postissa. Seuraavaksi sitten miehen tulee ilmottautua yliopiston rekisteriin netin kautta. Mielenkiinnolla jään odottamaan sitä kokemusta. Jos historia toistaa itseään, siitäkin prosessista tulee helvetillinen…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s