Viisumihaastattelu

Miehellä on vihdoin aika Italian lähetystöön viisumihaastatteluun. Sähköposti asiasta tuli kaksi päivää sitten, sunnuntaina. Kello kaksitoista pitäisi olla oven takana odottamassa sisäänpääsyä lähetystöön kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin paperit mukana. Tämä miehen haastattelu tapahtuu varsinaisten viisumiaikojen ulkopuolella, niin sanotulla hätäajalla. Uskon, että paikalla on muutama muukin henkilö samalla asialla.

Uutinen viisumiajasta oli helpotus miehelle. Aikaraja viisumille Rooman yliopistoon on kymmenes päivä eli sunnuntaina. Että viime tippaan meni tämäkin. Tuntuu olevan suorastaan trendi meidän elämässä tämä viime tippa!

Mies ehti huokaista helpotuksesta ehkä kaksi sekuntia, kunnes alkoi jo miettimään mitä kaikkea sinne haastatteluun pitikään ottaa mukaan. Niitä papereita sun muita sitten tänään kerättiin. Piti olla kopiota jos jonkinlaista ja hakemusta täytettynä, valokuva itsestä ja tietenkin maksu, joka piti olla pankkishekki tarkalleen oikealle summalle, mikää muu maksutapa ei käy. Mieshän oli tuon ehtinyt jo hankkia viime kuussa valmiiksi, mutta se piti hankkia uusiksi, koska olivat Italian lähetystössä nostaneet summaa parilla taalalla dollarin ja euron kurssin vuoksi.  Ja ei kun pankkiin takaisin.

Huomenna mies lähtee aikaisin aamulla ajamaan San Franciscoon. Parempi lähteä ajoissa siltä varuilta, että joutuu liikenteeseen. Viime viikollakin poika oli kavereidensa kanssa jumissa moottoritiellä tulipalon vuoksi. Täällä on niin kuivaa, että tulipaloja syttyy aika helposti. Ja välillä tiet ovat ihan tukossa auto-onnettomuuksien vuoksi. Tosin näin heinäkuussa on onneksi vähemmän ihmisiä teillä kuin yleensä, joten voi olla, että mies on San Franciscossa kaksi tuntia etuajassa. Mutta parempi niin. Tämän viisumiajan kanssa ei kannata alkaa pelleilemään, nyt kun se vihdoinkin saatiin. Toivotaan, että kaikki menee tällä kertaa niin kuin siellä kuuluisassa Strömsössä!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s