Paikoillenne – valmiit…

IMG_2646

Laukut on nyt sitten pakattu ja punnittu. Tiukille menee painojen kanssa, toivottavasti eivät ole liian tarkkoja kentällä. Tänne Suomeenhan jää vielä kaksi matkalaukkua, jotka seuraavat sitten syyskuussa perässä.

Huominen lento lähtee aikaisin aamulla ja varmaan kannattaisi tässä vaiheessa jo mennä nukkumaan, mutta eihän tässä malta, tietenkään. Kuka sitä nyt matkaa ennen nukkuisi? Ja kun kyseessä ei ole edes varsinainen matka, vaan muutto, niin vielä vähemmän on sellainen tunne, että sänky kutsuu. Uni tosin tekisi ihan hyvää, ettei sitten väsyneenä tarvitse suoriutua ensimmäisestä päivästään uudessa kotimaassa. Kolmenkymmenen asteen helteessä.

Onneksi uuden asuntomme vuokraisäntä on meitä vastassa kun saavumme Roomaan. Ei nyt ihan kentällä sentään, mutta sitten siellä asunnolla. Hänhän asuu Suomessa, mutta päätti selvyyden vuoksi lentää edeltä Roomaan hieman katsastamaan paikkoja ja raivaamaan puutarhaa, joka on saanut villiintyä koko kesän rauhassa. Hän lähtee sitten sunnuntai-iltana takaisin Suomeen, kunhan on ensin käynyt meidän kanssa läpi sata ja yksi käytännön asiaa liittyen asuntoon, joka on kuulemma… hhhmmmm… mitenköhän sen muotoilisin, haasteellinen? Kaikki ei siis aina toimi ja joihinkin asioihin on hyvä jo edeltä kertoa ne kikkakakkoset joiden avulla hommat saa pelittämään. Mitä se sitten tarkoittaakaan. Sen nyt olen käsittänyt, ettei asumisstandardi ole ihan suomalaista luokkaa. Mutta, maassa maan tavalla, siitä lähdetään.

Vuokraisäntä kertoi myös, että asunnon lähellä on ns. piazza, josta saa kuulemma kaiken tarpeellisen. Siellä on ruokakaupat, kännykkäkaupat, nettikahvila ja niin edelleen. Eli kaikki tarpeellinen. Maanantaina toivottavasti saamme jo ainakin puhelimet toimimaan. Nettiyhteyskin olisi kiva järkätä kuntoon, mutta onneksi on sitten se nettikahvila, jossa esimerkiksi tätä blogiakin päivittää, jos sitä ei voi tehdä kotoa.

Maanantaina lähdetään varmaan jo pidemmällekin seikkailemaan ja kokeilemaan julkisia kulkuneuvoja. Vuokraisännän mukaan junat kulkevat aikataulun mukaisesti ja bussit sitten vähän niin kuin sattuvat, vailla aikatauluja. Eli bussi saattaa olla vaikka sellainen, jonka kuuluisi mennä neljä kertaa tunnissa, bussit saattavat tulla viidentoista minuutin välein TAI ne neljä bussia tulevat sitten perä kanaa tunnin odottamisen jälkeen. Mahtavaa. Voi olla, että pojan koulumatkan strategiaa on mietittävä vielä vähän uudelleen. Mutta sekin selvinnee toivottavasti jo tällä ensimmäisellä viikolla, jahka lähdetään sitä koulua etsimään siellä paikan päällä.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s