Diskotanssit

Mielenkiintoista täällä Roomassa on se, että miltei joka paikassa soi diskomusiikki. Ruokakaupassa ja ravintolassa sen jotenkin vielä (ehkä?) ymmärtää, mutta odottaessamme junaa tyhjällä juna-asemalla kaiuttimista raikui 90-luvun poppi niin kovaa, ettemme melkein kuulleet normaali keskusteluäänellä puhuvaa vieruskaveria.

Erikoista.

Jäin miettimään, että ehkä tämä on jokin psykologinen kikka. Poika sanoi, että kukaan ei voi olla masentunut, kun kokoajan jostain suunnasta kuuluu nopeatahtista jumputusta.

”Tekee mieli vaan tanssia”, hän selvitti. Ihana logiikka. Pitäis ehkä munkin kokeilla sitä tanssimista ensi kerralla kun ollaan asemalla, sen verran alkaa masentamaan tämä rumba täällä.

Itse mietin, että ehkä musiikki vähentää rikollisuutta? Vaikea mukiloida ja ryöstää mummo asematunnelissa kun kaiuttimet syytävät iloista ja reipasta musiikkia? Tai sitten italialaiset eivät kestä hiljaisuutta. Tosin siitä ei kyllä ole pelkoa tässä miljoonakaupungissa. Huomaan itse väsyväni ainaiseen mekkalaan, hermostoni ei ole selkeästi turtunut siihen vielä. Suomen jälkeen hermostoni on varmastikin herkemmässä tilassa kuin Kaliforniassa ollessani. Sielläkään ei päässyt pakoon ainaista melusaastetta, ei sitten millään. Keskellä metsääkin tuntui, että aina jotain autonääniä ja moottoripyörän revittelyä kuului jostain.

Täällä Roomassa nyt ei ole metsästä tietoakaan vaikka puita asvalttiviidakon keskellä onkin. Onneksi kämpän seinät ovat aika paksua tekoa, etteivät kaikki kadun äänet sentään tänne sisälle kulkeudu. Mutta kyllä tuolla kaupungilla talsiessa tulee tällaiselle luontoa ja hiljaisuutta arvostavalle lievä ahdistus. Saa nähdä mikä on ahdistuksen luokka esimerkiksi kuukauden päästä. Tai puolen vuoden.

No, ei pidä liikaa stressata tulevaisuutta. Kun ei tiedä mitä se tuo tullessaan. Tässä nykyhetkessäkin on jo ihan tarpeeksi. Tänään on taas uusi päivä ja jälleen kerran uusien neuvojen ja osoitteiden kera lähdemme metsästämään paikkaa jossa rekisteröidä itsensä asukkaaksi tässä ihanassa, uuvuttavassa maassa. Jospa sitä diskomusaa soitettaisiinkin siellä virastossa kun sinne vihdoin päästään, voisin repäistä viranomaisten ja itseni iloksi vaikka kunnon travoltat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s