Taas tilanne päällä

Kävimme suihkussa aamulla ja totesimme aika pian, että vaikka Francesco oli ehkä korjannut poistovesiputken niin, että suihkuvesi ei vuotanut alakerran autotalliin, putket eivät kuitenkaan vetäneet juuri ollenkaan. Seisoimme siis vain minuutin pituisen suihkun jälkeen parin sentin vedessä. Hitaasti se kyllä ammeesta hävisi, kun hetken odotti. Mutta selvää oli, että putket olivat enemmän tai vähemmän tukossa.

Ei kun soitto taas asunnon omistajalle, joka vuorostaan hälyytti Francescon paikalle. Hän saapui iltapäivällä. Hänen ratkaisunsa oli kaataa kokonainen pullollinen kodin putkimiestä viemäristä alas ja toivoa parasta. Toivotaan siis mekin sitä.

Mieheni halusi myös, että Francesco tutkisi keittiön hellaan johtavan kaasuputken. Olin jo pari päivää sitten kuvitellut haistavani keittiössä kaasunhajua ja eilen illalla miehenikin huomasi saman. Tutkittuamme tilannetta, totesimme, että haju tuli selkeästi hellan vieressä olevasta pääkaasukytkimestä, joka oli kylläkin metallisessa, tiivisteteillä vuoratussa kaapissa. Jätimme silloin yöksi keittiön ikkunan auki ja oven kiinni, jotta kaasu ei pääsisi muualle asuntoon.

Nyt Francesco tutki mieheni kanssa uudelleen tuota kaasukaappia ja totesi aika pian, että pääkaasuputkessa oli kaksikin vuotoa. Vuodot olivat kuitenkin putkissa siinä kohtaa, joka oli asunnon varsinaisen kaasuputkiston ulkopuolella eli esim. kaasun pois kytkeminen ei auttaisi vuotoon. Googlen käännösohjelman avulla Francesco selvitti miehelleni, että kysessä oli sellainen asia, jonka vain kaasulaitoksen henkilö voisi korjata. Hänellä ei ollut siihen valtuuksia.

Hohhoijaa, kyllä voisi riittää nämä vastoinkäymiset tämän kämpän kanssa.

Eikun soitto kämpän omistajalle Suomeen. Hän soitti Francescolle ja yritti soittaa kaasulaitokselle, mutta sinne ei päässyt puhelimella ulkomaisesta numerosta. Hän kysyi voisiko mieheni yrittää, jospa siellä joku puhuisi englantia?

No se nyt oli ihan turha oletus. Mies soitti kiltisti kaasulaitokselle mutta eihän siitä keskustelusta tullut juuri mitään. Taas soitto takaisin kämpän omistajalle. Hän sanoi laittavansa Francescon asialle. Tämä olisi ehkä ollut järkevintä heti kättelyssä. Meidän italiankieli kun on aika puutteellista, noin lievästi sanottuna.

Muutaman tunnin kuluttua saimme soiton, että Francesco ja mies kaasulaitokselta ilmestyisivät illemmalla asiaa hoitamaan. Näin kävikin, miehet tulivat kuudelta oven taakse. Uskomattominta on se, että kaasumies puhui englantia! Hän lukkiutui keittiöön Francescon kanssa ja pian sieltä alkoi kuulua vasaroinnin ja takomisen ääniä. Huolimatta suljetusta ovesta, kämppäämme levisi selkeä kaasun haju. En tajua miten Francesco ja tuo toinen mies suoriutuivat siellä keittiössä pökertymättä. Olihan heillä parvekkeen ovi auki, mutta silti. Neljäkymmentä minuuttia he olivat siellä, sitten ovi aukesi ja Francesco kävi avaamassa etuoven jotta asuntoon tuli ristiveto.

“Putki on korjattu”, kaasumies ilmoitti englanniksi. Hän myös ihmetteli mitä me täällä Roomassa oikein teimme. “Kalifornia on paljon kivempi paikka.”

Nyt vain kämppää tuulettelemaan, jotta tämä kaasunhaju häviäisi ennen kuin mennään nukkumaan.

Valehtelisin, jos sanoisin, ettei tässä ole käynyt jo mielessä kämpän vaihtaminen. Okei, kovasti on ollut täällä häikkää, mutta sen lisäksi pojan koulumatka kestää koulubussillakin tunnin. Julkisilla se kestää ehkä vähemmän, ehkä enemmän, riippuen liikenteestä. Aika pitkä päivä tulee matkoineen meidän koululaiselle. Ja vaikka tässä kämpässä on paljon hyvääkin, kuten koirien (sitten kun ne tänne tulevat) kannalta kiva takapiha, ei kämppä kuitenkaan ole mistään uusimmasta päästä. Esimerkiksi keittiö on niin pieni ja kapea, ettemme kaikki kolme mahdu siellä toimimaan tai olemaankaan yhtäaikaa.

Noh, katsotaan. Ehkä maailmankaikkeus järjestää tämänkin asian niin kuin sen pitää järjestyä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s